Menu

AS E-Betoonelement ja Astlanda Ehitus OÜ sõlmisid koostöölepingu Tallinna uue kohtumaja tööprojekti projekteerimisele ning elementide projekteerimisele, tootmisele ja tarnele.

  • Projekt: Kohtuhoone
  • Aadress: Lubja tn 4, Tallinn
  • Tellija: Astlanda Ehitus OÜ
  • Teenused: tööprojekti projekteerimine; elementide projekteerimine, tootmine ja transport
  • Tooted: õõnespaneelid, postid, talad, trepid, sise- ja välisseinaelemendid
  • E-Betoonelemendi projektijuht: Kristjan Leht

Tallinna südalinna äärealale valmib uus kohtuhoone, mille fassaadid on arhitektuuriliselt kavandatud rahulike, kandiliste mahtudena, mis eenduvad üksteise suhtes nii horisontaalis kui vertikaalis. Hoone on mitmetahuline, kuid olemuselt lihtsa ja karge geomeetriaga. E-Betoonelement toodab hoone fassaad tarbeks valkjashalli tooniga titaanoksiidiga töödeldud kolmekihilised soojustatud raudbetoonpaneelid, karkassielemendid ja õõnespaneelid.

Uues hoones hakkavad paiknema kolm riigiasutust: Harju maakohus, Põhja ringkonnaprokuratuur ning Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK). Kõik ametkonnad hakkavad paiknema hoone eri osades, olles samas arhitektuurselt seotud ühtseks tervikuks, taotlemata nende visuaalset eristamist.

Hoone autorid on Andres Siim ja Kristel Ausing Arhitektuuristuudio Siim & Kreis. Nende ideelahendus „Matrix“ võitis esikoha kolmeteistkümne kandidaadi seast. Hoone peaprojekteerija on Novarc Group AS.

E-Betoonelemendi tarned kestavad järgmise aasta märtsist kuni septembri lõpuni. Hoone valmib lõplikult 2018. aasta kevadel.

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2016” esitati 20 nominenti.

„Eesti betoonehitiste võistlus ilmestab kujukalt, millised on tänased Eesti tõmbekeskused,” sõnas Eesti Betooniühingujuhatuse esimees Tiit Roots. „Rõõmustab Tartu linna väga suur osakaal tänavusel betoonehitiste konkursil, kusjuures vägagi kaalukate ja huvitavate ehitistega,” lisas Roots.

„Esmakordselt ligi 50 aasta jooksul on Eestis valminud betoontee, Õismäel Tallinnas,” ütles Eesti Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola. „Loodame, et see on alles esimene samm betoonteede taaskasutuselevõtul Eestis.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, betooni ja raketiste tarnija

Võistluse žürii alustab tööd jaanuaris. Võitja kuulutatakse välja Betoonipäeval 2017. aasta märtsis.

Allikas:

Aasta betoonehitis konkursil kandideerib 20 ehitist

AS E-Betoonelement esitas Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu poolt korraldatavale Aasta betoonehitis 2016 konkursile neli ehitist.

Karl Storz Video Endoscopy Estonia OÜ

Tellija: Karl Storz Video Endoscopy Estonia OÜ
Arhitekt: OÜ Arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal
Konstruktor: Neoprojekt OÜ, CES AS
Ehitaja: Maru Ehitus AS
Betoontoodete tarnija: AS E-Betoonelement

Ettepaneku põhjendus: Jõulise väljanägemise ja läbimõeldud sisuga elementhoone, mille välisilme mitmekesistamiseks on paneelide väliskoor jagatud horisontaalselt valevuukidega ristkülikuteks. Mängulise fassaadi tagavad kahe erineva mustiga matriitside kasutamine, millele lisanduvad siledad töötlemata pinnad.

Rohkem pilte leiab siit.

Eramu – Hämariku tänaval

Tellija: eraisik
Arhitekt: Indrek Kallas
Konstruktor: Artest Project OÜ
Ehitaja: Est Trading Partner OÜ
Betoontoodete tarnija: AS E-Betoonelement

Ettepaneku põhjendus: Hämariku tn 10 eramu puhul on väga hästi õnnestunud siduda uus ja vana stiil. Lisaks on eramu puhul Eestis esmakordselt kasutatud raudbetoon seinapaneelide kihtide ühendamiseks külmasillavabu komposiitmaterjalist sidemeid.

Rohkem pilte leiab siit.

Maarjamaa Hariduskolleegium

Tellija: Riigi Kinnisvara AS
Arhitekt: OÜ Esplan
Ehitaja: AS YIT Ehitus
Betoontoodete tarnija: AS E-Betoonelement

Ettepaneku põhjendus: Läbimõeldud ja terviklik hoonetekompleks, kuhu kuulub kaheksa erinevat hoonet - peahoone, peremaja ja kuus rühmakodu. Õpilaslinnaku loomisel on lähtutud lapsesõbralikust lähenemisest, pakkudes õpilastele kaasaegset õpi- ja elukeskkonda. Terviklikku lähenemist näitab ka hoonete ühtne väline stiil. Seinaelementide viimistlemisel on kasutatud raudoksiidiga patineerimist ja musta pigmendiga harjapinda.

Rohkem pilte leiab siit.

Korterelamu – Mardi tn 9, Tallinn

Tellija: Barensholm OÜ
Arhitekt: Kuu Arhitektid OÜ ja Projekt O2 OÜ
Konstruktor: Pikoprojekt OÜ
Ehitaja: RAMM Ehituse OÜ
Betoontoodete tarnija: AS E-Betoonelement

Ettepaneku põhjendus: Mardi tn kortermaja idee on edasi kanda Keldrimäe ajaloolist hõngu, kus hoonestus oli tihe ning inimmõõtmeline. Kortermaja on jagatud kolmeks väiksemaks erineva välisviimistlusega ja mahuliste liigendustega osaks, nii moodustub maja ümberkaudsete ajalooliste hoonetega linnaruumiliselt tervikliku ansambli.
Tagasi astuv ning rõdudega liigendatud esifassaadi lisab suurele hoonemahule inimliku skaalat ning pakub lõunapool paiknevatele korteritele piisava suurusega rõdusid /terrasse.

Rohkem pilte leiab siit.

Võitja kuulutatakse välja üleriigilisel Betoonipäeval 2017. aasta märtsis.

Äripäev

Meie ümber ehitatakse iga päev, me näeme ja tajume seda. Küsimus on: kuidas seda tehakse ja millist väärtust meile sellega luuakse?
„Hooned on nende ehitajate nägu – kui kõik saab alguse ideest, siis ainult sellest ei piisa, vaja on teostajaid, meeskonda, kes idee ellu viivad – vaid heast koostööst sünnib toimiv tervik. Me ei hooli lihtsalt majadest, vaid sellistest majadest, kus oleks hea olla, mida oleks hea vaadata ja mis täidaks seatud eesmärke,“ sõnab E-Betoonelemendi müügidirektor Aare Pärna. „Betoon annab meile võimaluse olla parim, sest selle väärika ja tänuväärse materjali vormimine, tänapäevaseid tippteadmisi ja kaasaegseid tehnoloogiaid kasutades, aitab meie ümber paremat elukeskkonda luua.“

AS E-Betoonelement
Hoonekarp projekteerimisest paigalduseni
Emaettevõte: Consolis SAS, 30 riigis, 10 000 töötajat, käive 1,3 miljardit eurot (2015. aastal)

Iseloomuga materjal

Väide, et betoon on vaid hall igav sein, ammu enam ei tööta. Betoon võimaldab lennukaid ideid realiseerida – seda saab disainida nii, et see toimib sisekujunduselemendina või täpselt olustikku sobituva hoonelahendusena. Betooni on võimalik katta looduskivi, keraamilise plaadi või tellistega. Betooni saab värvida või sellele pilte luua.Reljeefse pinna saamiseks kasutatakse näiteks matriitse ehk kummimatte, millele betooni valades moodustuvad vastavad kujundid. Fotobetooni jaoks kasutatakse fotopabereid, luues nii soovitud piltekuni oma portreefotoni välja. Kasutatakse ka vase- või rauasulfaadiga betoonpinna töötlemist, mis annab väga põnevaid värvivariatsioone. Veel on võimalik kasutada erinevaid lisandeid, mille tulemusel saab tekitada betoonil nt isepuhastuva efekti. „Materjal loob võimalused, mille meeskond realiseerib,“ avab Pärna betooni maailma. Betooni on võimalik kombineerida ka kõigi teiste materjalidega – klaasi, puidu, metalli ja ka nt plastiga. E-Betoonelement ongi pühendunud just omanäolise ja vastupidava betooni loomisele.

BIM-hoonete ehituses – ülevaatlik, informatiivne, kuluefektiivne

„Tulevik on siin, isemõtlevad majad on saanud tegelikkuseks – kontrollivad, haldavad, tellivad jne. Aga lugu saab alguse juba palju varem, mitte siis, kui maja juba valmis on. Lugu algab ideest ja selle jõudmisest kõvakettale,“ sõnab Pärna.
Tänapäeval valmivad hooned esialgu arvutis, kus luuakse reaalsusele vastav mudel – BIM. See võimaldab kõigil, kes mudelina teostatud hoonega kokku puutuvad, selle kohta operatiivselt informatsiooni saada. Näha hoonet kui tervikut – ühenduskohti, arusaadavalt teostatavaid keerulisema kujuga elemente, eriosade paiknemist, arhitektuuri jm omavahelist sobitumist, planeerida valmishoone hilisemaid ümberkorraldustöid.

Hoonekarp – valmib n-ö ratastelt

Elementlahenduse paigaldamiseelised on tööde kiirus ja vähene ilmastikusõltuvus. Näiteks 2000 m2 tootmishoone karp püstitatakse 3–4 nädalaga – eelnevalt tehases valmis toodetud elementidest hooned pannakse kokku justkui Lego maja, niiet veokilt otse tõstetakse elemendid hoone lõppasukohta. Valmiva elementhoone seinaelemendid toodetakse üldjuhul kolmekihilistena – väliskiht, soojustus ja sisekiht, mis tagab nende kõrge soojapidavuse. Soojustuse paksus ja soojustusmaterjal võivad varieeruda.

Tulemus loeb

„Meie kõigi jaoks on olulised aeg ja kvaliteet – teha hästi, hoolida tulemusest ja luua kestvaid väärtusi – neid kriteeriume suudab tänapäevane elemenditööstus täita,“ kutsub Pärna üles usaldama oma valdkonnas kogenud meeskonda.

Kohalikule turule betoonist lahendusi pakkuv AS E-Betoonelement on tegutsenud juba ligi 25 aastat. Pealinnas on betoonelementidest näiteks Pöörise, Mardi, Marsi, Uue Maailma, Maakri, Roosikrantsi, Juhkentali jt tänavate korterelamud. Äri- ja ühiskondlikest hoonetest Karl Storzi ärihoone, Palmse Mehaanikakoda, MetaPrinti toomishooned Tallinnas ja Pärnus, Hawaii Expressi laohoone, Maxima logistikakeskus, Narva Kolledž, Tondiraba Jäähall jpt. ASi E-Betoonelement tooteportfell on lai ja klientidele luuakse lahendusi, mis vastavad just nende vajadustele kõige täpsemalt.

AS E-Betoonelement kuulub Euroopa juhtivaid elemenditootjaid ühendavasse kontserni Consolis SAS. Grupi sisene 100aastane kogemus ja koostöö võimaldab pakkuda moodsaid ning kvaliteetseid lahendusi. E-Betoonelement on keskendunud raudteebetoonelementidel põhinevate lahenduste projekteerimisele, tootmisele ja paigaldusele.

Toomas Vainola

Eesti Betooniühingu tegevdirektoriks on alates novembrikuust Toomas Vainola. Senine tegevdirektor Peeter Kokk läks pensionile.

„Toomas Vainola näol leidsime ühingu tegevjuhiks väga kogenud ja võimeka organisaatori, kellest loodame suurt abi betooniühingu edendamisel,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. „Ta on olnud pikalt ja tihedalt seotud betoonehituse erinevate aspektidega. Samuti on Vainola betooniühingu asutamisest peale tegev olnud meie erialaühingu arendamisega,” lisas Roots.

Toomas Vainola (s. 1960) on lõpetanud ehitusinsenerina Tallinna Tehnikaülikooli tööstus- ja tsiviilehituse erialal (1983). Ta on töötanud EKE EMV töödejuhatajana (1983-1989), AS E-Betoonelement tehase direktorina (1989-1994), AS Rudus juhatuse esimehena (1994-2016).

Eesti Betooniühing on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 54 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Tiit Roots, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees

Tel: 50 42 228; e-post: 

Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu tegevdirektor,

Tel: 50 366 50; 648 1918; e-post: 

www.betoon.org

AS E-Betoonelement sõlmis Ehitusfirma Rand&Tuulberg AS’iga koostöölepingu Mustamäe tervisekeskuse elementide projekteerimiseks, tootmiseks ja tarneks.

  • Project: Mustamäe Health Center
  • Address: Ehitajate tee 27, Tallinn
  • Tellija: Ehitusfirma Rand&Tuulberg AS
  • Services: design, manufacture and transport of elements
  • Product nomenclature: hollow core slabs, columns, beams, stairs, interior and exterior wall elements
  • Project manager of E-Betoonelement: Martin-Sven Käärid

The ground plan of the building has the shape of a compact trapezoid with a central glass-roofed atrium through four floors. Rehabilitation centre, pharmacy and cafe will be located on the 1st floor of the building, rooms for specialised medical care and a training centre on the 2nd floor, family health centres and administrative rooms on the 3rd and 4th floor. Dressing rooms for employees, technical rooms and parking spaces for 30 vehicles are planned for the basement floor.

“A new element building with a contemporary facade will be built in place of an outdated health centre, and we are supplying, among others, 3-layered insulated facade elements that will have a rounded shape in the south-western corner of the building,” says Martin-Sven Käärid, the project manager of E-Betoonelement..

The new building should offer high quality and contemporary environment for patients and employees alike.

Supplies by E-Betoonelement will take place until April 2017, and Mustamäe Health Centre is to be completed at the end of 2017.

Mustamäe health center

Read more:

Construction of the Mustamäe Health Center gets a good impulse

The Mustamäe polyclinic building is being demolished, the modern health center comes in

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on välja kuulutanud konkursi Aasta betoonehitis 2016. leidmiseks.

Kõik ettepanekud, mis vastavad järgmisele kriteeriumitele, on oodatud konkursil kandideerima:

  • ehitised – hooned ja rajatised – mis antakse tellijale üle 2016. aasta jooksul;
  • ehitised, mida ei ole antud konkursile varem esitatud;
  • esitada võib ka konstruktsioone ja menetlusi.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 1. detsember 2016. a. Võitja kuulutatakse välja üleriigilisel Betoonipäeval 2017. aasta märtsis.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ja nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Konkursi eesmärgiks on tõsta betooni kui kodumaise ehitusmaterjali mainet ning kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule.

Lisainformatioon:

http://www.betoon.org/konkursi-tingimused/

http://www.eetl.ee

www.betoon.org

Harju Elekter AS-i arendatavasse Allika Tööstusparki kerkivad kaks uut elementhoonet – Stera tootmishoone ja Laohotell.

  • Stera tootmishoone ja Laohotell
  • Aadress: Allika Tööstuspark, Angerja tee
  • Tellija: Harju Elekter AS
  • Teenused: elementlahenduse projekteerimine, tootmine, transport ja paigaldus
  • Tooted: õõnespaneelid, postid, talad ja seinaelemendid
  • E-Betoonelemendi projektijuht: Toomas Böttcher

E-Betoonelemendi projektijuht Toomas Böttcer: „Meist mõne kilomeetri kaugusel asuvasse Allika Tööstusparki kerkivad lähiajal kaks uut elementhoonet – Laohotell ja Stera tootmishoone. Laohotelli paigaldustöödega oleme juba alustanud, Stera tootmishoone tarned algavad oktoobris.
Hoonete välisviimistluses kasutatakse vaheldumisi erksalt värvitud ja naturaalse r/b vormipinnaga elemente, see loob tootmishoonetele omataolise väljanägemise ja eristuvuse. Lisaks kaetakse Laohotelli kaks fassaadi päikesepaneelidega, et hoida madalal hoone energiakulud ja olla keskkonnasõbralik.
Ühe elementhoone oleme varasemalt koostöös Harju Elekter AS-ga Allika Tööstusparki juba ehitanud - Eccuale, sellest koostööst jäi positiivne kogemus, mis andis innustust uute projektidega jätkamiseks.“

E-Betoonelemendi töövõtud lõpevad käesoleval aastal, hooned valmivad 2017. aastal.

Pro Kapitali poolt arendatav kaubanduskeskus T1, mille ehitustööde eest vastutab Merko Ehitus Eesti AS ja monteeritava elementkarkassi tarnib E-Betoonelement, võtab üha selgejoonelisemat kujupilti ümbritsevas keskkonnas.

Kolossaalne 55 000 m2 laiuv kaubanduskeskus on suunatud lisaks tarbimisvajaduste rahuldamisele ka meelelahustuse pakkumisele. Suvel sai kinnitust 120 m kõrgusele merepinnast kõrguva vaateratta ehitamine.

Vaata videot AS Pro Kapitali juhatuse liikme Allan Remmelkoor’ega: DELFI TV

Pildigalerii leiad siit.

28.08.2015 T1 kaubanduskeskuse elemendid tarnib E-Betoonelement

AS E-Betoonelemendi töövõtt Töökoja 2 äri- ja büroohoonega seonduvalt on lõppenud. See hõlmas hoonekarbi elementosa projekteerimist, tootmist, tarnimist ja paigaldamist.

  • Projekt: äri- ja büroohoone
  • Aadress: Töökoja 2, Tallinn
  • Tellija: Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS
  • Teenused: elementlahenduse projekteerimine, tootmine, transport ja paigaldus
  • Toodete nomenklatuur: õõnespaneelid, postid, talad, trepid, sise- ja välisseinaelemendid
  • E-Betoonelemendi projektijuht: Kaido Kindel
Valmimisjärgus äri- ja büroohoone aadressil Töökoja 2, Tallinn. Foto: http://randtuulberg.ee/

E-Betoonelemendi projektijuht Kaido Kindel: „Ehitusettevõte Rand ja Tuulberg tellis E-Betoonelemendist hoonekarbi täislahenduse, mille puhul meievaheline koostöö sujus kenasti. Informatsioon liikus kiiresti ja kõik esilekerkinud küsimused lahendati mõlemapoolselt professionaalselt."

Uuel büroohoonel on 7 korrust, millest esimene korrus kuulub äripindadele, 2. ja 3. korrusel asub parkla ning 4.-7. korrusel büroopinnad. Hoone netopind on u 10 500 ruutmeetrit. Hoone muudab omanäoliseks alumiiniumist lintakendega betoonfassaad.

Hoone valmib lõplikult 2017. aasta alguses.

Foto: http://randtuulberg.ee/

Kõik õigused kaitstud © 2024 E-Betoonelement OÜ Powered by TENFOR marketing
magnifiercrossmenuchevron-down