Menu

Jätkusuutliku tuleviku suunas – E-Betoonelemendi toodetele väljastati keskkonnadeklaratsioonid

13/05/2022

E-Betoonelement astus olulise sammu keskkonnasõbraliku ja jätkusuutliku tuleviku suunas. Consolis Baltikumi äriüksusele, kuhu kuulub ka E-Betoonelement, anti välja toodete keskkonnadeklaratsioonid ehk EPD-d (EPD – environmental product declaration). Kolmanda osapoole poolt väljastatud dokumendid annavad ülevaate E-Betoonelemendis toodetavate raudbetoonelementide keskkonnamõjudest.

Baltikumi äriüksuse projekteerimis- ja arendusjuht Vaido Leosk: „Avalikustatud keskkonnadeklaratsioonide põhjal saab võrrelda ja hinnata konkureerivaid tooteid turul keskkonnaaspektist lähtuvalt. Ettevõtte seisukohalt on see liikumine süsinikneutraalse toomise suunas, pöörates tähelepanu CO2 jalajälje mõõtmisele ja selle vähendamisele.“

Keskkonnadeklaratsioonid anti välja järgmistele toodetele:

  • soojustatud ehk sandwich seinaelement;
  • ühekihiline seinaelement;
  • õõnespaneelid;
  • raudbetoontooted - post, tala, trepp, rõdu, made;
  • eelpinge raudbetoontooted - eelpingetala ja -plaat.

Keskkonnadeklaratsioonid anti välja Consolis Baltikumi äriüksuse viiele tehasele - E-Betoonelemendi Harku ja Tamsalu tehastele Eestis, Consolis Latvija Salaspilsi ja Rumbula tehastele Lätis ja Betonika Trakai tehasele Leedus.

Keskkonnadeklaratsioonid avaldati EPD-Norges ja neid kasutatakse rahvusvaheliselt. Keskkonnadeklaratsioonid koostatakse toote elutsükli analüüsi (LCA) alusel ja vastavad standarditele ISO 14025 ja EN 15804 +A2.  

Lisainformatsioon ja EPD allalaadimine EPD-Norges leheküljelt siit või E-Betoonelemendi kodulehelt siit.

Veel uudiseid

Kõik õigused kaitstud © 2024 E-Betoonelement OÜ Powered by TENFOR marketing
magnifiercrossmenuchevron-down