Menu

Turu ülikooli keskhaigla juurde valmiv uus hoone saab kauni ja kauakestva terratso viimistluse

15/10/2024

Soome, Turu ülikooli keskhaigla T-haigla juurde ehitatakse lisa hoone, mille fassaad saab elegantse ja kauakestva lihvitud pinna ehk terratso viimistluse. Fassaad valmib Consolise sõsarettevõtete E-Betoonelemendi ja Parma koostöös, ehituse peatöövõtja on YIT Oy. Arhitektirühmituse Reino Koivula ja Schauman’i poolt projekteeritud hoone fassaadielemendid toodetakse Eestis, E-Betoonelemendi Harku tehases, kus tootmiseks kasutatakse piirkonna ainsat automatiseeritud lihvimisliini, mis soovitud pinnaviimistlusega raudbetoonelemente suures mahus kiirelt ja kvaliteetselt toota võimaldab.

Harku tehase juht Hans Süld kirjeldab seinaelementide valmimist: „Harku tehase automatiseeritud lihvimisliinil saavad Turu ülikooli keskhaigla uue hoone raudbetoonpaneelid kõrgläikega terratso viimistluse, mis valmis hoonel püsib praktiliselt hooldusvabana kaunilt ja kaua. Täisautomatiseeritud lihvimisliin võimaldab töödelda suuri, kuni 40-ruutmeetriseid paneele vähem kui tunni jooksul, tagades täpse ja ühtlase viimistluse, mis kliendi ja arhitektide soovidele vastab.“

„Lihvimisliini võimalused ei piirdu ainult lihvimisega,“ täiendab Hans Süld, „masinaga saab luua ka teisi pinnaefekte, nagu näiteks poleerida, harjata and vasardada. Automaatliin on suuteline ka keerulisi geomeetrilisi kujundeid töötlema ning täpseid lõikamis- ja graveerimistöid teostama. Operaator sisestab töökäsklused ja masin teeb soovitud sooned, kalded, ümardused. Ka haiglahoone elementidele valmivad iseloomulikud valevuugid, mis seina liigendavad ja mängulisemaks muudavad.“

„Oluline aspekt tootmise juures on ka keskkonnahoid, sest automatiseeritud viimistlusprotsessis kasutatav vesi kogutakse ja taaskasutatakse 100% ulatuses, toetades seeläbi jätkusuutlikke ehituslahendusi,“ lisab tehase juht Hans Süld.

the Head of the Design Department projektijuht Marko Haabjärv ja müügijuht Koit Jalakas koordineerivad projekti elluviimist. E-Betoonelemendi ja Parma tihe koostöö võimaldab pakkuda Eesti ja Soome koostöös kõrge kvaliteediga viimistluslahendusi, mis vastavad arhitektuursetele nõuetele ja kestlikkuse põhimõtetele. Ehitustöid juhib peatöövõtja YIT, kes tagab tervikprojekti elluviimise.

Turu ülikooli keskhaigla T-haigla uus lisahoone asub aadressil Hämeentie 11, Turu ja valmib kaheksa korruselise hoonena. Uue hoone eesmärk on pakkuda nii patsientidele kui ka haigla personalile esteetilist, paranemist soodustavat ning kaasaegset töö- ja ravikeskkonda.

More information HERE.

More news

Kõik õigused kaitstud © 2024 E-Betoonelement OÜ Powered by TENFOR marketing
magnifiercrossmenuchevron-down